★ Voorschriften

Het kunnen markeren van juridische teksten als voorschrift brengt een stukje extra service met zich mee voor de initiatiefnemer. Deze ziet met de nieuwe functionaliteit aan welke voorwaarden hij/zij moet voldoen direct naast de uitslag in de vergunningcheck. Dit wordt ingeregeld bij de juridische tekst. Stel hier in of het voorschrift geldt voor elke situatie of voor een specifieke activiteit en uitkomst. Bij een specifieke situatie kun je via een regelkoppeling de voorschriften bij de juiste uitkomst laten tonen in de vergunningcheck. 

Wat gaat er veranderen?

Het wordt mogelijk om juridische teksten markeren als voorschriften. Via een regelkoppeling worden deze voorschriften bij de juiste uitkomst getoond in Regelbeheer. 

Markeren van voorschriften

Bij juridische teksten kun je aangeven wanneer een tekst voorschriften voor het uitvoeren van een bepaalde activiteit omschrijft. Het wordt hiermee mogelijk om voorschriften te tonen bij de uitkomst van de vergunningcheck. Initiatiefnemers weten op deze manier, zonder juridische zoektocht, aan welke voorschriften ze moeten voldoen.

  • Hierdoor kun je:

    Voorschriften tonen bij uitkomsten in de vergunningcheck

Koppelen activatieregel

Sommige voorschriften zullen voor elke uitkomst gelden. Bij deze voorschriften kun je kiezen dat deze bij elke uitkomst worden getoond. De meeste voorschriften zijn opgesteld voor het uitvoeren van een bepaalde activiteit. Om de juiste voorschriften te tonen bij de uitkomst van een activiteit kun je in de lijst kiezen voor de optie ‘tonen in specifieke situaties’. Vervolgens kunnen er één of meerdere regels worden geselecteerd die het voorschrift ‘activeren’. Dit kan bijvoorbeeld een regel zijn als ‘Vergunningplicht – brug plaatsen’. Wanneer deze een ‘ja’ geeft bij het doorlopen van de vergunningcheck, wordt de tekst getoond bij deze activiteit en deze uitkomst. Zo krijgt een initiatiefnemer meteen te zien waar hij/zij aan moet voldoen bij deze specifieke uitkomt en activiteit.

  • Hierdoor krijg je:

    Voorschriften altijd of bij een bepaald activiteit laten tonen in de vergunningcheck

Weergave in de vergunningcheck

De weergave bij de uitkomst van de vergunningcheck wordt aangepast op deze wijziging. De voorschriften zullen worden getoond bij het uitklappen van een uitkomst bij een activiteit. 

  • Hierdoor kunnen:

    De voorschriften bij de uitkomst in de vergunningcheck

Gerelateerd