★ Begeleid publiceren

Bij het doorlopen van het publicatieproces wordt je nu beter begeleid. Inhoudelijk verandert er niks aan de stappen die voor het publiceren doorlopen moeten worden, ze zijn alleen in een procesvorm gegoten. De stappen bestaan uit: een introductie, inwerkingtredingsdatum instellen, proefvalidatie uitvoeren, besluitformulering opstellen en het drukken op de ‘publiceer’-knop. Bij deze stappen wordt nu meer uitleg gegeven en het is overzichtelijk welke onderdelen afgerond moeten worden voor publicatie. Je kunt de stappen voor de publicatiestap in willekeurige volgorde uitvoeren. 

Wat gaat er veranderen?

Het publicatieproces is gewijzigd in een stappenproces. Door betere begeleiding bij de stappen hoef je niet zelf te bedenken wat er moet gebeuren. 

Introductiescherm

Op het introductiescherm worden het aantal wijzigingen en het type besluit getoond. Daarnaast wordt op deze pagina een indicatie gegeven wanneer er nog ongevalideerde locaties of niet valide locaties in het besluit zitten. In het tweede geval kun je het besluit niet publiceren.  

  • Hierdoor krijg je:

    Inzicht in de status van het besluit

Uitvoeren van processen

In de publicatiestappen zijn er twee processen die kunnen worden gestart: de proefvalidatie en het publicatieproces zelf. Deze processen kunnen allebei in het overzicht van die stap worden gestart. Tijdens de uitvoering van de processen hoef je het stappenoverzicht niet geopend te houden. Je kunt deze sluiten en later terugkomen om te bekijken wat het resultaat van het uitgevoerde proces is. Met deze nieuwe publicatievorm hoef je de status van het besluit niet meer op ‘besluitvorming’ te zetten voor het uitvoeren van de proefvalidatie. 

  • Hierdoor kun je:

    Delen van het publicatieproces starten en later terugkomen

Publiceren

Wanneer de stappen 1 t/m 4 met succes zijn afgerond kun je in stap 5 de publicatie starten door op de ‘publiceer definitief/ontwerp besluit’-knop te drukken. Daarna verschijnt dezelfde procestabel als nu. Bij besluiten die niet naar het DSO worden gepubliceerd, zal de feedback op de publicatie in het scherm verschijnen. Na het afronden van de publicatie kun je het afgeronde proces nog altijd openen en bekijken. 

  • Hierdoor kun je:

    Het besluit publiceren zoals je gewend bent en het proces inzien na afronding. 

Tip van de week

Het is tegenwoordig mogelijk om in de menu-ingang van de regels meteen de beslistabellen bij van de regel te openen. Dit kun je doen door op het ‘open beslistabel’-icoon in de lijst te klikken. Hierdoor kun je sneller in de regelstructuur bladeren. 

Gerelateerd