★ Tekstuele bijlagen

Voorheen kon je alleen PDF-bijlagen bij het document opnemen. Nu is het ook mogelijk om tekstuele bijlage op te nemen bij het document. Hiermee is het mogelijk om in Regelbeheer de bijlage op te stellen en met het document mee te zenden. 

Wat gaat er veranderen?

Het is mogelijk om tekstuele bijlagen toe te voegen aan een document. 

Toevoegen van tekstuele bijlagen

Voor het opstellen van een tekstuele bijlage kun je in de documentstructuur widget een tekstelement toevoegen aan de hoofdstructuur van het document zoals je gewend bent. Een bijlage kan alleen als element worden toegevoegd op het hoofdniveau van het document en niet binnen een hoofdstuk bijvoorbeeld. Bij het aanmaken selecteer je bij ‘type’: bijlage. Nu heb je het hoofdelement aangemaakt en kun je hem invullen met meer tekstelementen. 

  • Hierdoor kun je:

    Tekstuele bijlagen toevoegen aan een document

Opstellen van de bijlagestructuur

Na het aanmaken van het hoofdelement kun je de tekstuele bijlage gaan invullen. Deze hanteert de vrije tekstindeling waardoor er meer vrijheid is voor het invullen (lees hier meer over op deze handleidingpagina). Wanneer de inhoud van de bijlage bestaat uit meerdere hoofdstukken, of andere structuurelementen, kunnen deze hoofstukken worden toegevoegd in het bijlage structuurelement zoals je gewend bent. In die hoofdstukken kun je dan weer tekstelementen toevoegen. 

  • Hierdoor kun je:

    De tekstuele bijlage inrichten binnen het bijlage structuurelement

Automatisch gegenereerde bijlagen

Wanneer het document naar het DSO verzonden wordt worden er twee vaste bijlagen toegevoegd: overzicht van PDF-bijlagen en overzicht van de locaties. De eerste wordt niet toegevoegd wanneer er geen PDF-bijlagen in het document worden gebruikt. Onderaan het document-overzicht hebben we deze automatische bijlagen nu toegevoegd zodat jullie een beter idee hebben van hetgeen er in het DSO en LVBB wordt gepubliceerd. Deze bijlagen worden altijd achter de bijlagen geplaatst die handmatig zijn opgesteld. De nummering van deze bijlagen zal de nummering opvolgen die voor de handmatig toegevoegde bijlagen zijn gebruikt. 

  • Hierdoor kun je:

    Beter zien hoe het eindresultaat er in het DSO en LVBB uit gaat zien

Tip van de week

Het DSO wil de DSO-werkzaamheden in de stelselcatalogus nog wel eens aanpassen. Het kan voorkomen dat de betekenis van de koppeling met eigen werkzaamheden en activiteiten daarna niet helemaal meer dekkend is. Om dit te kunnen controleren wordt het in Regelbeheer aangegeven wanneer de naam van een DSO-werkzaamheid is gewijzigd. Je kunt het zien op de pagina van de Regelbeheerwerkzaamheid bij de DSO-werkzaamheidkoppeling of in de overzicht’ download. 

Gerelateerd