★ STTR 2.0

Regelbeheer ondersteunt nu het publiceren van toepasbare regels via versie 2.0 van de Standaard Toepasbare Regels (STTR).

Wat merk ik hiervan als gebruiker?

Als het klopt vrijwel niets. De toepasbare regels in Regelbeheer en het DSO blijven aanwezig zoals ze zijn. Regelbeheer zal wanneer het nieuwe of gewijzigde toepasbare regels naar het DSO publiceert daar automatisch STTR versie 2.0 voor gebruiken. Daar hoef je als gebruiker niets voor te doen.

Wel is het aan te raden om de toelichtingen bij gebruikersvragen even na te lopen op het gebruik van tussenkopjes. Voorheen was hier geen officiële opmaak voor en werd daarom vaak gebruik gemaakt van vetgedrukte tekst om een ‘tussenkopje’ te maken:

**Tussenkopje**
Verdere uitleg...

Deze constructie blijft technisch gezien wel werken, maar wordt vanuit de standaard nu ontraden. In plaats daarvan wordt het gebruik van een kop op niveau 5 (‘h5’) nu toegestaan om tussenkopjes mee te maken. Deze kan in Markdown opgenomen worden door 5 hekjes voor het tussenkopje te plaatsen:

##### Tussenkopje
Verdere uitleg...

De aanbeveling is om het ‘misbruik’ van vetgedrukte tekst om een tussenkopje te maken aan te passen naar de nieuwe opmaak op basis van een h5. Het gebruik van vetgedrukte tekst om een belangrijk deel van een zin te benadrukken blijft gewoon mogelijk en toegestaan.

Aangescherpte validatieregels

In STTR 2.0 zijn een aantal validatieregels aangescherpt. We verwachten hier niet direct problemen mee, maar in zeldzame gevallen of bij het gebruik van bijzondere opmaakconstructies zouden deze een publicatie kunnen blokkeren. Kom je een dergelijk probleem tegen waarvan je niet begrijpt wat er aan de hand is, neem dan gerust contact met ons op.