⋙ Known-issuelijst

Het kan voorkomen dat een publicatie naar het DSO mislukt. Er zijn een aantal situaties waarin het publiceren kan mislukken omdat er bepaalde problemen bij het DSO of bij ons nog niet zijn opgelost. Hieronder een lijst van deze known-issues. 

Mislukte publicatie?

Het DSO ligt er van tijd tot tijd uit door storingen en/of onderhoud. Bekijk wanneer je publicatie is mislukt ook de storingenpagina van het DSO.

Known-issues

  • Publicatieproces blijft soms hangen in stap “Publiceren regels”
    Soms worden aanleverberichten geaccepteerd door het DSO, maar niet afgehandeld of beantwoord. Dit treedt willekeurig op, met name bij het publiceren van de regels. Inmiddels hebben we functionaliteit die in de meeste gevallen de publicatie automatisch na een aantal minuten weer hervat. Blijft het “x/y”-tellertje desondanks lang stilstaan? Neem dan contact op met Moxio om het aanleverbericht opnieuw in te laten sturen en zo het publicatieproces weer op gang te brengen.
  • Publicaties die ‘s avonds laat worden gestart kunnen ongemerkt mislukken
    Het DSO gaat niet goed om met publicaties die voor middernacht worden aangeleverd, maar waarvan de verwerking pas na middernacht is afgerond. Dergelijke publicaties lijken correct te worden geaccepteerd voor publicatie, maar publicatie vindt daarna niet daadwerkelijk plaats. Het is aan te bevelen om na pakweg 23:00 ‘s avonds geen publicaties meer te starten.
  • Publiceren van een kennisgeving werkt niet voordat het gerelateerde besluit gepubliceerd is in de LVBB
    Het aanleveren van een kennisgeving zou mogelijk moeten zijn zodra het gerelateerde besluit is geaccepteerd voor publicatie, en dit is dan ook het moment waarop Regelbeheer dit standaard zal uitvoeren. Door beperkingen in het DSO wordt de kennisgeving momenteel echter pas geaccepteerd zodra het gerelateerde besluit ook daadwerkelijk is gepubliceerd, i.e. na 9:00 de volgende ochtend. Voor dat moment kan de kennisgeving worden geweigerd met foutcode ‘LVBB4750’ of ‘OZON1040’. Als deze foutcode optreedt kan de publicatie van de kennisgeving de volgende ochtend na 9:00 opnieuw geprobeerd worden, en zal dan waarschijnlijk wel slagen.
  • Link naar publicatieresultaat kennisgeving op Overheid.nl werkt niet
    De knop “Open resultaat” > “Publicatie op Overheid.nl” onder het publicatieproces van een kennisgeving werkt nog niet. De LVBB ondersteunt deze mogelijkheid om te linken naar een kennisgeving nog niet. Dit wordt binnenkort gerealiseerd.
  • Verwijderen activiteiten na aanpassen naam kan problemen geven
    Activiteiten zijn inmiddels versiebeheerd, maar nog steeds kunnen mogelijk fouten optreden bij het verwijderen van een activiteit waarvan voor de versiebeheer-update de naam is gewijzigd. Dit komt dan tot uiting in een melding van de vorm

    De Activiteit met identificatie nl.imow-ws1234.activiteit.xyz wordt beeindigd, maar bevat ook een wijziging.

    Neem in een dergelijk geval contact op met Moxio om de publicatie met wat aanpassingen alsnog uit te voeren.

  • Gebruikersvragen met antwoordtype ‘bijlage’ mogen een vraagstelling van hoogstens 80 tekens hebben
    Langere vragen worden in principe wel toegestaan door de STTR-standaard, maar kunnen problemen geven bij latere verwerking van aanvragen via het STAM-koppelvlak. Voor andere typen gebruikersvragen geldt deze beperking niet.
  • Juridisch tekstelement kan niet worden verplaatst naar nieuw structuurelement met enkel verplaatste onderdelen
    Door beperkingen in de STOP-standaard is het niet mogelijk om een nieuw structuurelement aan te maken waarvan de inhoud enkel bestaat uit onderdelen die vanaf een andere plek naar het nieuwe structuurelement zijn verplaatst.
  • Aanleveren besluit met enkel annotatie-wijzigingen nog niet mogelijk
    Het is nog niet mogelijk om vanuit Regelbeheer een besluit met enkel wijzigingen in annotaties bij de teksten (bijvoorbeeld koppelingen van werkingsgebieden aan regels, activiteiten of gebiedsaanwijzingen) aan te leveren, zonder dat dat besluit ook een wijziging aan de teksten of toelichtingen bevat. Dit wordt niet toegestaan door het DSO, en dat zal in de voorziene toekomst ook niet gaan gebeuren. Als workaround kun je er voor zorgen dat het besluit altijd ook een tekstuele aanpassing bevat.

  • Aanleveren besluit met enkel opmaak-wijzigingen nog niet mogelijk
    Het is nog niet mogelijk om vanuit Regelbeheer een besluit met enkel opmaakwijzigingen die niet juridisch significant zijn (linkjes, vetgedrukte tekst, etc.) aan te leveren, zonder dat het besluit ook een juridisch significante wijziging aan de teksten of toelichtingen bevat. De functionaliteit om dit te doen, een ‘revisie’ is nog niet geïmplementeerd in het DSO. Als workaround kun je er voor zorgen dat het besluit altijd ook een juridisch significante aanpassing bevat.