★ Kennisgevingen

Publiceer bij besluiten, wanneer dat nodig is, een kennisgeving over een beroepstermijn, bezwaartermijn en/of inzagetermijn. Deze kennisgeving kun je nu in Regelbeheer opstellen en aan het desbetreffende besluit koppelen. De inhoud van de kennisgeving kan in een tekstvak worden opgesteld.

Wat gaat er veranderen?

Stel kennisgevingen op en publiceer deze bij het betreffende besluit.

Aanmaken en vullen

Er komt een nieuwe menu-ingang waar je kennisgevingen kunt aanmaken. In deze menu-ingang wordt een lijst getoond van alle aangemaakte kennisgevingen en hun status. Met de blauwe knop kun je, zoals je gewend bent, een nieuwe kennisgeving aanmaken. In het venster kun je aangeven of deze kennisgeving een bezwaartermijn, beroepstermijn of inzagetermijn betreft. Je kunt nu nog niet kiezen voor een ander type kennisgeving, later zal dat wel mogelijk worden. Hij zal later worden uitgebreid met een kennisgeving over voornemen en/of participatie en uitspraak rechter.  
 
Na het aanmaken opent de pagina van de aangemaakte kennisgeving. Hierin kun je het bijbehorende besluit koppelen, de desbetreffende termijnen opgeven en de inhoudelijke tekst van de kennisgeving opnemen. Met kopjes kun je hierin onderscheid maken tussen verschillende hoofdstukken of paragrafen die deze tekst wellicht kan bevatten. Bij ‘alle opmaakopties’ kun je zien hoe je een kopje toevoegt. 

  • Hierdoor kun je:

    De kennisgevingen opstellen en koppelen aan een besluit

Publiceren

Het publiceren van een kennisgeving verloopt op een soort gelijke manier als bij de publicatie van besluiten. Wanneer je op de ‘open publicatieproces’-knop klikt opent het publicatiescherm. 

Het proces bestaat uit drie stappen: start, publicatie kennisgeving en resultaat. In de ‘start’-stap wordt er gecontroleerd of de kennisgeving aan een besluit gekoppeld is. Wanneer dat niet het geval is kan de kennisgeving niet worden gepubliceerd. In de tweede stap kun je de publicatie starten. De publicatie kan alleen doorlopen worden wanneer het gekoppelde besluit is gepubliceerd. Als je daarvoor de publicatie start zal hij bij de eerste stap in een wachtstand terecht komen. Hij zal het proces automatisch hervatten wanneer het gekoppelde besluit is gepubliceerd. Wanneer je dit proces juist hebt opgestart hoeft je dus niet meer over de kennisgeving na te denken. Let op! Je kunt de publicatie nog annuleren tot het gekoppelde besluit gepubliceerd is.  

  • Hierdoor kun je:

    Kennisgevingen publiceren of alvast klaarzetten voor publicatie 

Herinnering bij publicatie besluiten

We kunnen ons indenken dat je niet altijd meteen denkt aan het opstellen van een kennisgeving bij besluiten, of dat je dit graag helemaal aan het einde van het proces pas opstelt. Daarom hebben we bij het publicatieproces wat herinneringen aan de kennisgeving ingebouwd. In de melding die je krijgt wanneer de levering van het besluit is geaccepteerd door het DSO zit een herinnering aan het opstellen van een kennisgeving. Daarnaast kun je in het resultaat-scherm bij het publicatieproces van besluiten straks de gekoppelde kennisgeving zien, een bestaande kennisgeving koppelen of een nieuwe kennisgeving opstellen. Deze hulpstukken zul je bij de publicatie van elk besluit zien omdat we (nog) geen onderscheid kunnen maken tussen de besluiten waar kennisgevingen wél nodig zijn en besluiten waarbij dat niet nodig is.   

  • Hierdoor kun je:

    Niet vergeten om een kennisgeving te publiceren bij besluiten waarbij dat nodig is 

Tip van de week

In de beslistabel kun je sinds kort meerdere inputs tegelijk toevoegen aan een beslistabel. Hierdoor kun je sneller toepasbare structuren opstellen. Je kunt alleen regels tegelijk toevoegen die hetzelfde type antwoord/type uitkomst hebben.  

Gerelateerd